Yöneticinizin Güvenini Kaybetmenin Garantili 6 Yolu

Uçan-Barışİş hayatında mutlu olabilmek için yöneticinizle iyi geçinmeniz gerekir. Yöneticinizle “iyi” olmak istiyorsanız, güvene dayalı bir ilişkiniz olmalı. Yaşamın her alanında olduğu gibi, iş dünyasında da güven duygusunu yaratmak zor, kaybetmek kolaydır.

İşte size yöneticinizin güvenini kaybetmek için sık sık tekrarlamanız gereken davranışlara 6 örnek:

1. Söz verin, sonra hiç oralı olmayın:

Profesyonel dünyada yöneticiniz, halledeceğinizi söylediğiniz işleri yapmanızı, sizden beklenen görevleri tamamlamanızı bekler. Şirketinizdeki görev tanımınız ve ayrıca ortaya çıkan gündelik sorumluluklarınız sizin oradaki varlık sebebinizdir. Görevlerinizi yerine getirmemeniz tabii ki sizle ilgili soru işaretleri doğurur.

2. Yöneticinizi bilgi akışı içinde tutmayın:

Süratle güven kaybetmek isterseniz, yöneticinize bilgisi olması gereken konularda bilgi vermeyin. Bilmesi gereken gelişmeleri sözlü ya da yazılı iletmeyin. Hatta sonra, bu konular ortaya çıkınca “sürpriiiiz” diye neşe içinde sevinç gösterisi yapın. Tepkisini izlemek benzersiz bir deneyim olabilir.

3. Tahminler yürütün:

Yöneticiniz sizden bir konuyu araştırmanızı, ilgili bilgilere ve bulgulara ulaşmanızı rica etsin. Siz de oturun hiçbir şeyi incelemeden tahminlerde bulunun, “forecast yaptım” deyin. Bakalım ne olacak?

4. Hatalarınızla ilgili sorumluluk almayın:

Görevi, deneyimi ne olursa olsun, istisnasız herkes hata yapar. Kaçınılmaz olarak siz de hatalar yapacaksınız. Yöneticiniz de aklı başında bir insansa bu gerçeği kabul edecektir. Problem hatalarınızı kabul etmediğiniz, farklı sebeplere yansıttığınız noktada başlar. “Şöyle oldu, böyle oldu, öyle olmasa farklı olurdu…” falan. Bırakın… Aynı yanlışları tekrarlamamak için öğrenmelisiniz; öğrenebilmek için de hatalarınızı kabul etmelisiniz.

5. Ne yöne hareket edeceğiniz belli olmasın:

Başarıyla tamamlanan her işin sağladığı bütün prestiji üstünüze almaya çalışın. Ya da süreçler başarısızlıkla bittiğinde umursamayın. Hatta eğriyi doğruyu söylemediğiniz halde “ben söylemiştim” diye üste çıkın. Araba devrildikten sonra yol gösterin. Keyif sizin değil mi?

6. Yöneticinizin arkasından konuşun:

İyi yöneticiler kendileriyle ilgili eleştirilerinizi söylemenizi isterler. Siz de söyleyin. Söyleyin ama arkasından değil, yüzüne söyleyin. Düzgün bir üslupla anlatırsanız sizi dinleyecektir. Tersi durum, yani olumsuz görüşlerinizi yaymanız, oluşturacağınız virütik etki nedeniyle ilişkinizi geri dönülmez noktaya getirebilir.

Her yönetici, gözü arkada kalmadan dönüp gidebileceği, güvenebileceği kişilerle çalışmayı ister. Performansınız ışık hızıyla yükselmese de, ekipteki en “yıldız” oyuncu olmasanız da güvenilir bir çalışan olmanız, vazgeçilmez hale gelmenizi sağlayabilir.

 

Yorumlar kapatıldı.